משפצים או בונים: הכירו את השילוש הקדוש – לקוח, קבלן ואדריכל

בבואכם לשפץ את ביתכם, אין ספק שתצטרכו לקחת בחשבון המון פרמטרים שונים אשר יוצרים את התמונה המיוחלת של בית משופץ ומעוצב נכון ומקצועית. מה ניקח בחשבון? כיצד נשפץ את הבית עם מינימום הוצאות בלתי צפויות? בואו נדבר על זה.

אתם מוזמנים להכיר את השילוש הקדוש: לקוח, קבלן ואדריכל. אותו שילוש, שאם מקפידים על יחסים העבודה הנכונים ועל שיתופי הפעולה בין שלושתם, ניתן לצלוח כמו שצריך את תהליך שיפוץ הבית. כשמדברים על קבלני שיפוצים מומלצים לדירות ובתים פרטיים, למעשה מדברים על כך שבענף השיפוצים תמיד יהיה אפשרי לאתר קבלן שיפוצים מאוד איכותי ומקצועי, אך מנגד, תמיד יהיו בענף נותני שירותים חובבניים.

בחירת קבלן לסוג השיפוץ המיוחל

אם כך, בכדי להיות בטוחים שאתם מקבלים את שירותי הקבלן המומלץ ביותר עבור סוג השיפוץ שלכם, אתם תמיד מוזמנים לסקור את רשימת הלקוחות הממליצים על אותו הקבלן. לרוב, כל קבלן שיפוצים מצליח יחזיק אצלו רשימה שכזו, כך שיהיה עליכם רק לבקש אותה ממנו.

כעת, כשמדברים על קבלני שיפוצים, מדברים על אדריכלים ומעצבי פנים. לרוב, בהחלט ניתן להשתמש בשירותיהם של אדריכלים המומלצים לכם על ידי הקבלן עצמו. למה אנחנו מתכוונים? אנחנו נסביר. בדרך כלל לכל קבלן יהיו אדריכלים שהוא יוצר עמם שיתופי פעולה כאלו ואחרים.

משפצים או בונים הכירו את השילוש הקדוש לקוח, קבלן ואדריכל

שכירת שירותיהם של קבלנים ואדריכלים

חשוב להסביר משהו פשוט. נכון, אתם יכולים לשכור את שירותיו של קבלן שיפוצים בנפרד ואת שירותיהם של אדריכלים בנפרד, אך זה יהיה פחות מומלץ. מדוע? כי יהיה עליכם להוות צלע מקשרת בין הגורמים. ברגע שהקבלן והאדריכל מכירים אחד את השני ומורגלים לעבוד יחדיו, סביר להניח שהעבודה תתבצע על צדה החלק ביותר והמקצועי.

חשוב להבין, הקבלן הוא הציר במערכת היחסים והניסיון שלו בא לידי ביטוי בתהליך השיפוץ. יחד עם זאת שהוא מהווה ציר מרכזי בתהליך השיפוץ, שירותיו של האדריכל נזקקים גם הם. ככל שתקפידו על מערכת יחסים הדוקה יותר בין הגורמים האלו, כך תוכלו להיות בטוחים שהמידע מועבר נכון ובאופן מדויק, שהשיפוץ מתנהל נכון ושכולם מרוצים. ואין ספק, לפעמים אנשים לא מרוצים מתוצאות כאלו ואחרות של תהליכי שיפוץ.

נמנעים מהוצאות בלתי צפויות עד כמה שאפשר

למעשה, בכל מקרה יהיה כדאי לכם להשאיר בצד כסף עבור הוצאות בלתי צפויות, תיקונים וכדומה. אם מדברים מספרים, יהיה עליכם להשאיר בצד בערך 20% מערך השיפוץ. במילים פשוטות, אם השיפוץ עלה לכם 200,000 ₪, יהיה עליכם להשאיר בצד בערך 40,000 ₪ עבור הוצאות בלתי צפויות.

כמובן, ככל שתקפידו על הסתייעות באנשי מקצוע מקצועיים יותר, ככה תוכלו לחסוך בעלויות בלתי צפויות. זכרו, לא כל יום משפצים את הבית. עשו זאת נכון ומקצועית, הקפידו על השילוש הקדוש וגם אתם תצלחו את השיפוץ במינימום עלויות ומקסימום עיצוב.

נגישות
גלילה לראש העמוד